Hvor meget søvn skal du få?

Hvor meget søvn er afgørende for dit helbred? Mens den gennemsnitlige voksne får seks timers søvn om natten(læst på sleepzone.dk), kan nogle mennesker fungere godt på kun fem timer. Disse mennesker kan være i stand til at fungere godt på mindre søvn, men de kan have brug for mere for at holde deres helbred på sit bedste. National Sleep Foundation har etableret anbefalinger til søvn, der er baseret på køn, alder og livsstil. Disse oplysninger er især nyttige for dem, der har medicinske tilstande.

Selvom der er specifikke retningslinjer baseret på alder, kan hver enkelt persons ideelle søvntid variere. En stewardesse eller en person, der arbejder natten over, kan kræve mere søvn end nogen, der vågner tidligt. For dem, der skal arbejde i fysisk krævende job, kræver en kvalitetsnatsøvn, at du falder i søvn hurtigt og forbliver i søvn hele natten. Disse anbefalinger kan kræve, at du ændrer din sengetid afhængigt af din livsstil.

Din alder, livsstil og genetiske sammensætning vil alle påvirke, hvor meget søvn du får. Eksperter anbefaler, at voksne får syv til 8,5 timers søvn hver nat. Dine behov kan variere, men du bør få tid til søvn i dit daglige liv. Du kan bruge ferietid til at få den hvile, du har brug for, hvis du arbejder på et projekt.

God søvn er afgørende for dit generelle helbred. For at være opmærksom og produktiv skal du få mindst syv til ni timers søvn hver nat. For at etablere en god sengetid skal du vide, hvornår du vågner op hver morgen. Spædbørn og småbørn kan sove mellem syv og ni timer om natten. Førskolebørn kan falde i søvn mellem 8 og 9 p.m. hvilket er det ideelle tidspunkt for voksne.

Hvis du har svært ved at falde i søvn, er der måder, hvorpå du kan hjælpe din krop med at lære sin søvncyklus. Indstil en alarm til at vække dig på et bestemt tidspunkt. Undgå fristelse til at tjekke din telefon, inden du går i seng. Hold dit værelse køligt. Dit værelse skal være mindst tres grader for at få en god nats søvn. Du bør også etablere en rutine, før du går i seng. Et varmt bad, lette snacks og stille læsning er alle gode måder at slappe af på.

For det generelle helbred er dyb søvn afgørende. Det hjælper kroppen med at reparere, vokse, komme sig og trives. Det øger immuniteten og understøtter vigtige kropsfunktioner. Dyb søvn kan vare alt fra 20 til 40 minutter. Dine hjernebølger bliver mindre lydhøre over for lyde, efterhånden som natten skrider frem. En gennemsnitlig voksen sover i syv til otte timer hver nat. En god nats søvn kan hjælpe dig med at føle dig frisk og vågen den næste dag.

Gravide kvinder har brug for at få otte til ni timers søvn hver nat for at understøtte deres vækst. Dette skyldes, at de sover mindre end deres mandlige kolleger. Søvnløshed er dobbelt så almindelig hos kvinder end hos mænd. Kvinder er dobbelt så tilbøjelige til at have søvnløshed, hvis de oplever hormonelle og fysiske ændringer under graviditeten. Disse faktorer kan løses.